CASE

Frid II Disc Golf ryggsäck

En högkvalitativ premium-ryggsäck med smarta funktioner och hållbara material för utövare av discgolf. Kundens målbild var att lansera marknadens bästa – och så blev det.

Bakgrund

Tillsammans med en av Sveriges bästa discgolfspelare har vi utvecklat en produkt optimal för utövare inom sporten. Under ett års tid har vi noggrant analyserat och skapat produkten med specifika ’features’ som ska underlätta för spelaren. Av anledning till den hårda miljö som ryggsäcken kommer utsättas för har den utvecklats med slitstarka material för att motstå dessa påfrestningar. Förutom utformningen med slitstarka och hållbara material, var även ett annat mål att skapa den lättaste discgolfväskan på marknaden, vilket har uppfyllts.

Ryggsäck grön European Birdies Discgolfväska Discgolfbag back

Efter att länge ha haft en dröm om att ta fram en premium discgolfväska beslutade jag mig sommaren 2020 för att genomföra detta och ville göra det på rätt sätt. Efter att värderat potentialen påbörjade jag skissarbetet, vidare framåt insåg jag att jag behövde hjälp att ta fram en prototyp och produktion av väskan. Det krävdes inte mycket research innan jag förstod att SACCI var ”best in the business” och kontaktade dom. Sacci är experter på utveckling av väskor och jag är expert på discgolf, vilket gjorde oss till ett perfekt team och samarbetet har fungerat utmärkt”

– Josef Berg, grundare European Birdies