CASE

Carbonhand Skyddsväska

En ergonomisk bärlösning till Carbonhand – en revolutionerande produkt som ger tillbaka kraften till personer med nedsatt handfunktion.  

Bakgrund

Carbonhand är ett hjälpmedel i form av en kraftförstärkande handske med trycksensorer i fingrarna som känner av användarens behov av support. När användaren initierar ett grepp reagerar trycksensorerna och artificiella senor  tillför den kraft som behövs.

Uppdraget var att tillsammans med Bioservo skapa en modulär bärlösning av behållare och batterier. Bärlösningen måste möjliggöra enkel användning för personer med nedsatt handsstyrka och rörlighet.

Case Bioservo sele med skyddsväska för Carbon Hand
Case Bioservo sele med skyddsväska för carbon hand

Resultatet blev en modulär skyddsväska med bälte och bärremmar, som används för att förvara och koppla deras motor och batteri till den kraftförstärkande handsken, intill kroppen. 

Materialvalet för denna tredelade produkt är noggrant utvalt för brukarens komfort men också för att utstråla premiumkänsla. Ett stort fokus har legat på att skapa perfekta former och vinklar i bälte och bärremmarna för att passa olika kroppsformer och ge den optimala ergonomin, men också med en slimmad känsla för att produkten knappt ska vara märkbar.

© 2023 Bioservo Technologies (publ) – All rights reserved.